Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Vandalisme-aan-Maria-Ten-Hemelopneming
        Vandalisme aan Maria Ten Hemelopneming

Vandalisme aan Maria Ten Hemelopneming

JERUZALEM – Op de muren van de abdij van Maria Ten Hemelopneming werden anti christen slogans zoals “christenen naar de hel” en “dood aan de heidense christenen, vijanden van Israël” gekliederd.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem - TD
  • 29 januari 2016
  • réagir
  • 0 stem

Twee dagen na de ontdekking van de nieuwe anti christen graffiti op de muren van de abdij van Maria Ten Hemelopneming op de Berg Sion, heeft de politie meegedeeld dat zij een verdachte heeft opgepakt. Het gaat om een jonge Jood van 16 jaar die woensdagmorgen werd verhoord. Hij zal eerstdaags voor de Raadkamer te Jeruzalem worden voorgeleid. Daar kan zijn voorlopige hechtenis worden verlengd.

Volgens Mgr. William Shomali, Patriarchaal Vicaris voor Jeruzalem en de Palestijnse gebieden, bewijst de leeftijd (16 jaar) van de verdachte het belang van een andere en een betere opvoeding van deze jongeren bij wie de onverdraagzaamheid wordt geïndoctrineerd.
Benjamin Netanyahu, Eerste Minister van Israël, had zondagavond reeds gereageerd. Hij deed dit naar aanleiding van de wekelijkse bijeenkomst van zijn kabinet. Hij bevestigde dat deze daad een straf verdient. “Er is hier geen plaats voor dergelijke acties. Israël is een land waar de christenen en de andere religies vrijheid van godsdienst genieten,” voegde hij hieraan toe.

De abdij van Maria Ten Hemelopneming ressorteert onder de paters Benedictijnen en was reeds meermaals het slachtoffer van vandalisme. Kort na het vertrek van Paus Franciscus maar ook reeds in februari 2015 werd de abdij door brandstichtingen getroffen. In 2013 en in 2012 werden eveneens anti christen graffiti op de muren van de gebouwen aangebracht.

De abdij van Maria Ten Hemelopneming, Bet Gemal, Deir Rafat, Tabgha, Latroun... het zijn alle plaatsen waar christenen hun erediensten houden die de voorbije jaren door vandalisme werden getroffen. Deze wandaden dragen doorgaans het merkteken van “de te betalen prijs” dat naar de ultra nationalistische bewegingen van de Joden verwijst.

Manuella Affejee voor www.lpj.org
Vertaling l.d.s.

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Actua

newsletter