Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/MiseRome-Jongerenbedevaart-te-Rome
      MiséRome: Jongerenbedevaart te Rome

MiséRome: Jongerenbedevaart te Rome

ROME – Een twintigtal jongeren van onze Landscommanderij trok tijdens de verlofperiode van Hemelvaart op bedevaart naar Rome. Dit gebeurde in het kader van het Heilig Jaar en had tot doel de rijkdom en het werkterrein van de Barmhartigheid te ontdekken.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem - TD
  • 15 mei 2016
  • réagir
  • 1 stem

Na een dag met een facultatief programma dat ondermeer bestond uit de algemene audiëntie op het Sint-Pietersplein en een ontdekkingstocht doorheen het antieke Rome, begon de retraite met een rijke en krachtige uiteenzetting door Pater Philippe Cochinaux, Provinciale Overste van de Dominicanen in België. Deze had plaats in het klooster van Santa Sabina op de Aventijn. Gedurende heel de dag ontwikkelde hij het thema van de barmhartigheid vanuit de originele en toch wel paradoxale invalshoek van het falen.

Verschillende sprekers hebben het ons in de volgende dagen mogelijk gemaakt om dieper op dit thema in te gaan en hebben ons hun visie over de barmhartigheid vanuit hun expertise (Kardinaal Raymond Burke), hun theologische kennis (Pater Vvian Bolland, op), hun historische achtergrond (Gouverneur-Generaal Agostino Borromeo), hun politieke en diplomatieke kennis (Mgr. Franco) of vanuit hun magistrale autoriteit (Paus Franciscus) uiteengezet. Workshops werden met momenten van gezellig samenzijn en ontdekkingstochten doorheen het historisch en cultureel patrimonium van de eeuwige stad afgewisseld. We bezochten de vier belangrijkste basilieken en betraden deze via de Heilige Deur.

Wij willen u graag aan de hand van enkele echo’s met deze wondermooie bedevaart laten kennis maken. Ze werden door de deelnemers zelf neergeschreven en van foto’s voorzien.

Voor het woensdagverslag: klik HIER
Voor het verslag van de donderdag: klik HIER en vervolgens HIER
Voor de vrijdagreportage: klik HIER
Voor het verslag van de zaterdag: klik HIER
Voor het zondagverslag: klik HIER

Foto’s: Jean-Bernard Demoulin
Vertaling l.d.s.

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Bedevaarten

newsletter