Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Jeruzalem-heropening-van-de-Basiliek-van-het-Heilig-Graf
        Jeruzalem: heropening van de Basiliek van het Heilig Graf

Jeruzalem: heropening van de Basiliek van het Heilig Graf

JERUZALEM – Vanaf zondag 24 mei 2020 is de Basiliek van het Heilig Graf voor bezoekers weer toegankelijk. Toch dienen de opgelegde veiligheidsmaatregelen nog steeds strikt te worden opgevolgd.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 25 mei 2020
  • réagir
  • 0 stem

Op zondag 24 mei 2020, een week dus vóór het feest van Pinksteren, werden de deuren van de Basiliek van het Heilig Graf weer voor de gelovigen geopend.

De aankondiging hiervan gebeurde in een gezamenlijke verklaring die door de kerkleiders van de drie geloofsgemeenschappen die het beheer van het Heilig Graf of de Verrijzenisbasiliek op zich nemen, werd ondertekend. Het betreft Fr. Francis Patton ofm, Custode van het Heilig Land, en Theophilos III en Nourhan Manougian, respectievelijk de Grieks Orthodoxe en de Armeense patriarch van Jeruzalem.

De verklaring stelt, dat omwille van de veiligheidsmaatregen ter preventie tegen een nieuwe verspreiding van het COVID-19 virus strikte sanitaire regels moeten blijvend in acht genomen worden. Zo zal het aantal bezoekers dat gelijktijdig in de basiliek mag aanwezig zijn in eerste instantie tot maximaal 50 personen worden beperkt. De basiliek zal eveneens alleen kunnen worden betreden door mensen die geen tekenen van koorts of andere symptomen van de ziekte vertonen en het dragen van een mondmasker is verplicht.

In de nota kan men eveneens lezen dat de bezoekers ook een onderlinge minimale veiligheidsafstand van twee meter moeten respecteren en dat zij alle daden van devotie die enig fysiek contact inhouden moeten vermijden. Zo mag niemand de stenen, de iconen of de kledingstukken van het personeel van de basiliek aanraken of kussen.

Bronnen: Abouna.org/Vaticannews.va

vertaling: Luk De Staercke

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Actua

newsletter