Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Israel-laat-vanaf-23-mei-weer-groepen-toeristen-toe-2039
        Israël laat vanaf 23 mei weer groepen toeristen toe

Israël laat vanaf 23 mei weer groepen toeristen toe

Tijdens een persconferentie heeft Orit Farkas, de Israëlische Minister van Toerisme, de heropening van de grenzen voor buitenlandse toeristen aangekondigd. Dit zou volgens een veelzijdig programma worden gerealiseerd, waarin zowel een promotiecampagne, aantrekkelijke promoties voor vluchten naar Eilat en de organisatie van internationale evenementen in het land worden gepresenteerd.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 25 mei 2021
  • réagir
  • 0 stem
ORIT FARKASH HACOHEN

Israëlisch Minister van Toerisme

“Wij kozen Dubai, Londen en New York om onze publiciteitscampagne op gang te trekken. De voorgestelde foto is in werkelijkheid een affiche van 175 meter lang die in Dubai werd opgehangen. De boodschap is heel eenvoudig: ’Wij zijn gevaccineerd en jullie zijn gevaccineerd. Plan uw reis en wees welkom in Israël.”

Deze affiches verschenen eveneens op Piccadilly Square in Londen en op Times Square in New York met de slogan:
2020: Holy Moses
2021: Come to the Holy Land

ORIT FARKASH HACOHEN

Israëlisch Minister van Toerisme

“Reeds twee weken geleden overschreden de Verenigde Staten de kaap van 50% gevaccineerden en de vaccinaties gaan in een als maar sneller tempo door. Er worden dagelijks miljoenen mensen gevaccineerd en hetzelfde verschijnsel zet zich ook in Groot-Brittannië door.”

De Minister van Toerisme stelde dat in een eerste periode de grenzen slechts voor de eerste 20 georganiseerde groepen toeristen zouden opengaan, zodat Israëlische functionarissen in staat zouden zijn om de toeristen tijdens hun verblijf in het land te volgen. Vanaf midden juni zouden meer groepen toegelaten worden terwijl het individueel toerisme vanaf begin juli weer op gang kan komen. Over de lijst van landen van waaruit men opnieuw naar Israël zal kunnen afreizen, zullen de reisagentschappen binnenkort de nodige informatie ontvangen.

ORIT FARKASH HACOHEN

Israëlisch Minister van Toerisme

“De reisagentschappen zullen verplicht zijn om een document voor te leggen waarin de veiligheid van de groep zal worden bevestigd. Daarin staat dat iedereen in de groep reeds gevaccineerd is en dat de reizigers bij hun aankomst in Israël moleculaire en serologische tests zullen moeten ondergaan.”

De minister stelt tevens dat Israël zijn grenzen slechts zal openen voor toeristen die een vaccin hebben gekregen dat door de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) of de Europese Unie is erkend.

Het openen van de grenzen moet het voor een aantal sectoren die door de pandemie zwaar getroffen zijn – en daar hoort zeker het toerisme onder – mogelijk maken om stilaan weer naar het normaal over te schakelen.

ORIT FARKASH HACOHEN

Israëlisch Minister van Toerisme

“Het beëindigen van de beperkende maatregelen heeft de situatie merkelijk verbeterd, maar iedereen weet dat zonder het toerisme Tel Aviv zich niet zal kunnen herstellen en dat Netanyahu zich niet zal kunnen handhaven. Een derde van de hotels in steden als Nazareth, Haïfa en Jeruzalem zijn immers nog steeds gesloten.”

Onder de internationale evenementen die de Minister van Toerisme wil organiseren, neemt de wielerwedstrijd “The Ibrahim Convention Cycling Cup” een belangrijke plaats in. Deze gaat tegelijk in Israël als in de Verenigde Arabische Emiraten door.

ORIT FARKASH HACOHEN Israëlisch Minister van Toerisme

“Dit betreft een wielerwedstrijd van hoog niveau, vergelijkbaar met de Ronde van Frankrijk en de Ronde van Italië. Deze wedstrijd trekt door de meest merkwaardige landschappen van Israël en zal door miljoenen en miljoenen personen gevolgd worden. Fietsers zullen de Carmelberg oprijden en zich rond de Oude Stad van Jeruzalem verzamelen.”

Hoewel de Minister van Toerisme duidelijk stelt dat hij vastberaden met zijn plannen om de grenzen te openen, wil doorgaan, raadt het Ministerie van Volksgezondheid evenwel nog aan om vooral omwille van de verspreiding van de Indiase variant het programma tot in de maand juni uit te stellen.

Bron: Christian Media Center

Foto : Fotoarchief lds

Vertaling: Luk De Staercke

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Actua

newsletter