Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Inhuldiging-van-de-Universiteitsbibliotheek-van-Bethlehem
        Inhuldiging van de Universiteitsbibliotheek van Bethlehem

Inhuldiging van de Universiteitsbibliotheek van Bethlehem

BETHLEHEM – Na ongeveer een jaar van renovatie heropende op woensdag 24 februari de Universiteit van Bethlehem haar bibliotheek. Dit gebeurde in aanwezigheid van Mgr. Fouad Twal, Latijns Patriarch van Jeruzalem en Mgr. Giuseppe Lazzarotto, Apostolische Nuntius


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem - TD
  • 13 maart 2016
  • réagir
  • 1 stem

Dr. Michael Sansur, vicevoorzitter van de universiteit, en Br. Peter Bray, vicekanselier van de universiteit, mochten de genodigden verwelkomen. In hun welkomsrede gaven zij een duidelijk beeld van de bijzondere plaats die de bibliotheek bekleedt en van de rol die deze speelt in de vorming van de studenten en dit sedert 1977. Zij spraken vervolgens een warme dankbetuiging uit aan het adres van de weldoeners, de architecten en de arbeiders die aan deze prachtige realisatie hebben meegewerkt.

Dhr. Thomas Staal, feliciteerde de universiteit voor de realisatie van dit project en voor de kwaliteit van het onderwijs dat de universiteit sedert 1973 verstrekt. Dhr. Staal is vertegenwoordiger van de USAID ASHA, een Amerikaans bijstandsprogramma voor Amerikaanse scholen en hospitalen in het buitenland. Hij feliciteerde de universiteit tevens voor haar groei doorheen de jaren. Van amper 400 studenten in 1973 zag de universiteit ondertussen haar studentenaantal vertienvoudigen.

Mgr. Giuseppe Lazzarotto , Apostolische Nuntius en kanselier van de universiteit, Mgr. Fouad Twal, Voorzitter van de Raad van Bestuur, en professor Bart J. McGettrick, Voorzitter van de Internationale Raad van Bestuur, kwamen nog even terug op de specifieke eigenschappen van een katholieke en Lassaliaanse Universiteit. De patriarch zegende vervolgens de bibliotheek.

Br. Peter Bray, Dr. Mellie Brodeth, directrice van de universiteitsbibliotheek, Dhr. Fuad Kattan, Mgr. Giuseppe Lazzarotto, Professor Bart J. McGettrick, Zr. Irene O’Neill, Voorzitter van de Universitaire Stichting van Bethlehem, Dhr. Thomas Staal en Mgr. Fouad Twal knipten vervolgens aan de toegang van de bibliotheek samen het lint door.

Sahar Kawas voor www.lpj.org
Vertaling l.d.s.

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.

newsletter