Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Het-Feest-van-de-Zaligspreking-in-Galilea
        Het Feest van de Zaligspreking in Galilea

Het Feest van de Zaligspreking in Galilea

GALILEA – Op zondag 27 januari 2019 werd op de plaats waar Jezus de Bergrede uitsprak, het Feest van de Zaligspreking gevierd. Talrijke gelovigen kwamen samen in het heiligdom waar jaarlijks op de laatste zondag van januari een eucharistieviering wordt opgedragen.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 13 februari 2019
  • réagir
  • 0 stem

Sedert 1995 wordt op de laatste zondag van januari op de gelijknamige berg het Feest van de Zaligspreking gevierd. Dit geeft de lokale gemeenschappen de gelegenheid om deze Heilige Plaats te betreden.

De H. Mis werd voorgegaan door Mgr. Pierbattista Pizzaballa, Apostolische Administrator van het Latijns Patriarchaat van Jeruzalem, in concelebratie met Mgr. Giacinto Boulos Marcuzzo, Patriarchaal Vicaris voor Jeruzalem en Palestina, Moussa El Hage O.A.M., Maronitisch aartsbisschop van Haïfa en het Heilig Land en Père Hanna Kildani, Patriarchaal Vicaris te Nazareth.

Dit jaar waren er een vijfhonderdtal gelovigen die vanuit zowat geheel Galilea waren afgereisd om aan deze niet te missen gebeurtenis te participeren. Het feest werd besloten met een broederlijke maaltijd die voor de gelegenheid door de franciscanen werd bereid.

Filippo De Grazia

vertaling: Luk De Staercke

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Actua

newsletter