Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Een-virtuele-kruisweg-voor-de-vasten-in-Jeruzalem
        Een virtuele kruisweg voor de vasten in Jeruzalem

Een virtuele kruisweg voor de vasten in Jeruzalem

“Hic – Sur le chemin de la Croix » is de naam van een project dat door de Custode van het Heilig Land in deze bijzondere tijd die door de gezondheidscrisis en de daaruit volgende beperkingen wordt gekenmerkt, is opgestart.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 6 maart 2021
  • réagir
  • 2 stemmen

Vanwege de strenge beperkingen die aan de pandemie verbonden zijn, is het Heilig Land voor pelgrims zo goed als onbereikbaar geworden. Dankzij dit nieuwe initiatief zullen zij tijdens de vastenperiode op een virtuele wijze de Via Dolorosa in Jeruzalem kunnen gaan en zo, stap na stap de weg kunnen afleggen die Christus van bij zijn geseling tot aan de plaats van de kruisiging heeft afgelegd. Dat leren wij uit een nota die door de Custode werd gepubliceerd.

Aan elke statie wordt een korte videomontage gepresenteerd met beelden van de Heilige Stad waar zich de episoden die in de evangelies worden verteld, hebben afgespeeld. De geestelijken van de Custode verzorgen vervolgens ook een bezinningsmoment, elkeen in zijn moedertaal en in relatie met de verschillende heiligdommen in de regio. In totaal zullen er dertien video’s beschikbaar zijn, een voor elke statie van de kruisweg. Deze zullen in evenveel talen van commentaar worden voorzien. Zo vormen zij als het ware ook een “getuigenis van het feit dat de Franciscanen van de Custode van het Heilig Land een internationale fraterniteit vormen.”

De video’s zullen elke woensdag en elke vrijdag van de vasten via Facebook, Twitter en Instagram door de Custode worden verspreid. De virtuele kruisweg eindigt op 30 maart en zal dan plaats ruimen voor de plechtige vieringen van de Paasdriedaagse en van het Paasfeest zelf.

Bron: Vatican News - IP

Foto & vertaling: Luk De Staercke

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.

newsletter