Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Een-nieuwe-secretaris-voor-de-Raad-van-de-Belgische-Landscommanderij
        Een nieuwe secretaris voor de Raad van de Belgische Landscommanderij

Een nieuwe secretaris voor de Raad van de Belgische Landscommanderij

BRUSSEL – Het Grootmeesterschap heeft aan de Belgische Landscommanderij het “nihil obstat” overgemaakt en haar waardering uitgesproken bij de aanstelling van Ridder Damien de Laminne de Bex als secretaris van de Raad van de Landscommanderij.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 19 juni 2019
  • réagir
  • 0 stem

Dhr. Damien de Laminne de Bex is op 28 juni 1957 in Schaarbeek geboren. Hij is Licentiaat in de Rechten en Ere Reserve-Commandant. Vanaf 1983 versterkte hij de rangen van DKV Belgium waar hij zowat zijn volledige professionele loopbaan heeft volgemaakt. Hij beëindigde zijn carrière als Secretaris-Generaal. Hij vervulde tal van belangrijke functies bij de organisaties ASSURALIA, FAMU en ACAM. Hij is tevens uittredend voorzitter 2018-2019 van de Rotary Club Namur Citadelle die destijds heel actief onze bedevaarders heeft gesteund die met de fiets naar het Heilig Land zijn getrokken om op die manier fondsen te verzamelen voor de kindercrèche de Heilige Familie in Bethlehem. Momenteel is hij voorzitter van het Rode Kruis voor de Provincie Namen.

In 1984 trad hij in het huwelijk met Gravin Gwennolée du Parc Locmaria. Zij hebben vier kinderen en wonen in Bolinne-Harlue, bisdom Namen.

In juni 2018 trad hij toe tot de Orde.

Hij vervangt vanaf 14 juni 2019 dhr. Christophe DEFOSSA als secretaris van de Raad die gevraagd heeft omwille van persoonlijke redenen van zijn functie ontheven te worden.

Vertaling: Luk De Staercke

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Nieuws over de Orde

newsletter