Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/De-Belgische-Landscommanderij-financiert-een-sportterrein-in-Naour-Jordanie
        De Belgische Landscommanderij financiert een sportterrein in Naour (...)

De Belgische Landscommanderij financiert een sportterrein in Naour (Jordanië)

NAOUR – De school van het Latijns Patriarchaat te Naour (Jordanië) kan zich sedert het begin van het jaar verheugen over haar nieuwe sportinfrastructuur die dank zij de giften van de Belgische Landscommanderij tot stand is gekomen. Dit initiatief moet enerzijds een levendiger en gebruiksvriendelijker onderwijs mogelijk maken en het anderzijds de leerlingen gemakkelijker maken om zich in de schoot van deze instelling optimaal te ontplooien.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 19 juni 2019
  • réagir
  • 0 stem
“Sport is een menselijke bezigheid van grote waarde die in staat is om het leven van de mensen rijker te maken!” [Paus Franciscus]

Naour is een klein stadje met 50.000 inwoners ten zuidwesten van Amman. Het leeft van de landbouw en van commerciële activiteiten. De oorspronkelijke parochie en school werden daar in 1924 gebouwd, maar de school zelf zou twee keer verhuizen. Een eerste keer in 1954 en veertig jaar later nogmaals en dan naar de plaats waar ze zich heden nog steeds bevindt.

De school telt momenteel acht klaslokalen waarin aan 350 leerlingen lager en kleuteronderwijs wordt verstrekt. Bovendien telt de school ook nog een drietal laboratoria die met computers zijn uitgerust, alsook een kleine wetenschappelijke infrastructuur met bijhorende boeken.

De werken aan de nieuwe sportaccommodatie werden geleid en opgevolgd door de bouwkundige diensten van het Latijns Patriarchaat en genereus gefinancierd door de Belgische Landscommanderij van de Ridderorde van het Heilig Graf van Jeruzalem.

Het project maakt deel uit van een masterplan rond de school van het Latijns Patriarchaat te Naour met de bedoeling om er een groot lyceum te bouwen dat een opleiding wil bieden die vergelijkbaar is met de eerste en tweede graad van het secundair onderwijs in Vlaanderen. Dit plan ging in 2010 van start na een grondige opwaardering van de gebouwen. In 2017 werd er een bijkomende verdieping voor het 9de en het 10de jaar gerealisserd. Dank zij de aanleg van terreinen voor sport en ontspanning ging de opwaardering van de school met rasse schreden vooruit, dit alles ten voordele van de leerlingen en de invulling van hun noden.

Irénée Julien-Laferrière voor www.lpj.org

Vertaling: Luk De Staercke

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.

newsletter