Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Christen-Scholen-Positief-maar-voorzichtig-overleg-met-de-Israelische-president
        Christen Scholen Positief maar voorzichtig overleg met de Israëlische (...)

Christen Scholen Positief maar voorzichtig overleg met de Israëlische president

COMMUNIQUE – Op maandag 24 augustus 2015 had het onderhandelingscomité van de christen scholen, onder het voorzitterschap van Mgr. Giacinto Boulos Marcuzzo, een ontmoeting met dhr. Reuven Rivlin, president van Israël, alsook met Naftali Bennett, Minister van Onderwijs. Er was tevens een delegatie van het ministerie aanwezig. Onderwerp van het overleg was de crisis die de christen scholen in Israël treft.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem - TD
  • 29 augustus 2015
  • réagir
  • 0 stem

President Rivlin opende de ontmoeting met een eerbetoon aan de rol die de christen scholen in Israël spelen. Hij onderlijnde tevens het belang van de uitzonderlijke pedagogische expertise die deze reeds gedurende jaren tentoon spreiden.

De Minister van Onderwijs bevestigde op zijn beurt zijn steun aan het voortbestaan van de christen scholen in het land. Hij beloofde tevens uitwegen te zoeken om de budgettaire crisis in deze scholen op te lossen. Hij vroeg hen dat zij hieromtrent een rapport zouden voorbereiden.

Het Bureau van Christen Scholen beschouwde deze ontmoeting als een stap in de goede richting. De oplossing van de huidige crisis vereist evenwel een verder zetten van de onderhandelingen.
De christen onderwijsinstellingen blijven zodoende wel tot nader order gesloten.

Secretariaat Generaal van het Bureau der Christen Scholen
Om het integraal communiqué (in het Frans) te raadplegen, klik HIER

Vertaling: l.d.s.

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Actua

newsletter