Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Anti-christen-graffiti-op-de-abdij-van-Maria-Ten-Hemelopneming
        Anti christen graffiti op de abdij van Maria Ten Hemelopneming

Anti christen graffiti op de abdij van Maria Ten Hemelopneming

JERUZALEM – Zondagmorgen werden er op de buitenmuren van de benedictijner abdij van Maria Ten Hemelopneming in Jeruzalem anti christelijke graffiti ontdekt.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem - TD
  • 29 januari 2016
  • réagir
  • 0 stem

De politie deelde mee dat een patrouille op de muren van de abdij van Maria Ten Hemelopneming in het zwart geschreven anti christen graffiti had ontdekt. Zij gaf geen verdere precieze aanduidingen omtrent de inhoud van de tekst, maar stelde wel dat er een onderzoek naar de daders is geopend.

De kerk van Maria Ten Hemelopneming werd reeds eerder door dit soort wandaden geviseerd. In mei 2014 viel een deel van het meubilair en enkele houten kruisen aan een misdadige brandstichting ten prooi.

De locatie bevindt zich buiten de muren van de Oude Stad op de Berg Sion. Volgens de christelijke traditie werd op deze plaats de Eucharistie ingesteld toen Jezus hier met zijn apostelen het Laatste Avondmaal hield.

Een andere criminele brandstichting beschadigde in 2015 op de oevers van het Meer van Tiberias de kerk van de Broodvermenigvuldiging.

Onbekenden hebben recent ook nog een tiental graven op het kerkhof van een christen klooster ten westen van Jeruzalem vernield. Dit werd vorige zaterdag nog door de Latijnse Patriarch bevestigd toen hij er bij de Israëlische autoriteiten op aandrong de schuldigen te vervolgen.

Sedert meerdere jaren gaan extreem rechtse activisten en Joodse kolonisten zich in Israël en in de Palestijnse gebieden zich onder het motto “de te betalen prijs” aan ongekende agressie en vandalisme te buiten. Zowel Palestijnen als Israëlische Arabieren zijn hiervan het slachtoffer en vooral christen als moslim cultusplaatsen vallen hieraan ten prooi.

Paus Franciscus bezoekt deze dag de synagoge van Rome…

Bronnen : AFP & Le Figaro
Vertaling l.d.s.

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Actua

newsletter