Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique
http://ordredusaintsepulcre.be/Schending-van-het-christen-kerkhof-van-Beit-Jamal
      Schending van het christen kerkhof van Beit Jamal

Schending van het christen kerkhof van Beit Jamal

BEIT JAMAL – Wij betreuren een nieuwe daad van anti-christelijk vandalisme in Israël. Deze keer ging het om het kerkhof van het Salesiaans klooster van Beit Jamal.


De feiten vonden midden december plaats. Onbekenden verschaften zich toegang tot het kerkhof dat zich op ongeveer 500 meter van het klooster van de Salesianen in Beit Jamal bevindt. Dit situeert zich ten oosten van Jeruzalem.

De betonnen en houten kruisen van meerdere graven werden afgebroken en op de grond gegooid. Niemand heeft de wandaden opgeëist. De politie van Beit Shemesh werd op 30 december van de feiten op de hoogte gesteld en heeft een onderzoek opgestart.
Volgens een communiqué van de Salesianen had er reeds op 27 september 1981 een soortgelijke schending van het kerkhof plaats.

Onbekenden hadden toen een dertigtal houten kruisen vernield.
In maart 2014 viseerden vandalen het klooster van Deir Rafat dat zich eveneens in de buurt van Beit Shemesh bevindt. Daar situeert zich tevens het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Palestina. Anti-christen en anti-Amerikaans geïnspireerde graffiti werden toen op de muren van het klooster aangetroffen. Deze droegen het merkteken van “prix à payer”, een kleine groep van Joodse extremisten.

Bronnen : LaLibre en www.lpj.org
Latijns Patriarchaat van Jeruzalem
Vertaling : l.d.s

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Votre réaction

modération a priori

Attention, votre message n’apparaîtra qu’après avoir été relu et approuvé.

Qui êtes-vous ?

Pour afficher votre trombine avec votre message, enregistrez-la d’abord sur gravatar.com (gratuit et indolore) et n’oubliez pas d’indiquer votre adresse e-mail ici.

Ajoutez votre commentaire ici
  • Ce formulaire accepte les raccourcis SPIP [->url] {{gras}} {italique} <quote> <code> et le code HTML <q> <del> <ins>. Pour créer des paragraphes, laissez simplement des lignes vides.Wereldnieuws

Agenda
août 2017 :

Rien pour ce mois

juillet 2017 | septembre 2017

newsletter