Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique
http://ordredusaintsepulcre.be/Schending-van-het-christen-kerkhof-van-Beit-Jamal
        Schending van het christen kerkhof van Beit Jamal

Schending van het christen kerkhof van Beit Jamal

BEIT JAMAL – Wij betreuren een nieuwe daad van anti-christelijk vandalisme in Israël. Deze keer ging het om het kerkhof van het Salesiaans klooster van Beit Jamal.


De feiten vonden midden december plaats. Onbekenden verschaften zich toegang tot het kerkhof dat zich op ongeveer 500 meter van het klooster van de Salesianen in Beit Jamal bevindt. Dit situeert zich ten oosten van Jeruzalem.

De betonnen en houten kruisen van meerdere graven werden afgebroken en op de grond gegooid. Niemand heeft de wandaden opgeëist. De politie van Beit Shemesh werd op 30 december van de feiten op de hoogte gesteld en heeft een onderzoek opgestart.
Volgens een communiqué van de Salesianen had er reeds op 27 september 1981 een soortgelijke schending van het kerkhof plaats.

Onbekenden hadden toen een dertigtal houten kruisen vernield.
In maart 2014 viseerden vandalen het klooster van Deir Rafat dat zich eveneens in de buurt van Beit Shemesh bevindt. Daar situeert zich tevens het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Palestina. Anti-christen en anti-Amerikaans geïnspireerde graffiti werden toen op de muren van het klooster aangetroffen. Deze droegen het merkteken van “prix à payer”, een kleine groep van Joodse extremisten.

Bronnen: LaLibre en www.lpj.org
Latijns Patriarchaat van Jeruzalem
Vertaling : l.d.s

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?

Om je gebruikersafbeelding bij je bericht te tonen moet je je eerst registreren opgravatar.com (gratuit et indolore). Vergeet niet om hier je e-mailadres te vermelden.

Vul hier je commentaar in
  • In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Nieuws over het Heilig Land

Agenda
Juni 2018 :

Niets voor deze maand

Mei 2018 | Juli 2018

newsletter