Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique
http://ordredusaintsepulcre.be/Paus-schrift-brief-aan-Christenen
        Paus schrift brief aan Christenen in het Midden-Oosten

Paus schrift brief aan Christenen in het Midden-Oosten

ROME - Paus Franciscus doet in een brief aan de christenen van het Midden-Oosten een oproep voor de vrede in de regio en de versterking van de humanitaire hulp. Daarbij moet het respect voor de menselijke persoon en de identiteit en plaatselijke cultuur van het land op de eerste plaats komen.


Paus Franciscus benadrukt in zijn schrijven dat de recente dramatische gebeurtenissen christenen en de hele wereldgemeenschap bewust hebben gemaakt van het belang van de christelijke aanwezigheid in deze regio. Tegelijk beklemtoont hij dat de terreur een omvang heeft aangenomen, die wij tot voor kort nog onmogelijk hielden. Zo werden burgers op brutale wijze van hun gronden verdreven.

Franciscus heeft nog een speciaal woord van bemoediging voor de jongeren in het Midden-Oosten, opdat zij zowel als mens en als christen zouden groeien. "Wees nooit bang om christen te zijn. Uw relatie met Christus stelt U in staat om met iedereen samen te werken, ongeacht de geloofsovertuiging."

(Kerknet)

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Votre réaction

modération a priori

Attention, votre message n’apparaîtra qu’après avoir été relu et approuvé.

Qui êtes-vous ?

Pour afficher votre trombine avec votre message, enregistrez-la d’abord sur gravatar.com (gratuit et indolore) et n’oubliez pas d’indiquer votre adresse e-mail ici.

Ajoutez votre commentaire ici
  • Ce formulaire accepte les raccourcis SPIP [->url] {{gras}} {italique} <quote> <code> et le code HTML <q> <del> <ins>. Pour créer des paragraphes, laissez simplement des lignes vides.Nieuws over het Heilig Land

Agenda
août 2017 :

Rien pour ce mois

juillet 2017 | septembre 2017

newsletter