Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique
http://ordredusaintsepulcre.be/Paus-reist-in-mei-2014-naar-het
        Paus reist in mei 2014 naar het Heilige Land

Paus reist in mei 2014 naar het Heilige Land

Het al eerder aangekondigde bezoek van paus Franciscus aan het Heilige Land zal op 25 en 26 mei 2014 plaatsvinden.


Dat heeft een Israëlische verantwoordelijke vrijdag aan de Amerikaanse tv-zender ‘CNN’ bevestigd. De paus bezoekt Jeruzalem en zal Israëlische en Palestijnse verantwoordelijken ontmoeten. Nadere details van het pausbezoek worden pas later bekendgemaakt. Het Vaticaan heeft de data nog niet officieel bevestigd.

Paus Franciscus kondigde al eerder aan dat hij, op vraag van de oecumenische patriarch, volgend jaar het Heilige Land wil bezoeken. Met hun reis naar het Midden-Oosten willen beide kerkleiders het historische bezoek uit 1964 van paus Paulus VI en de toenmalige oecumenische patriarch Athenagoras I van Constantinopel aan Jeruzalem herdenken. Met dat bezoek werd destijds een nieuwe fase in de samenwerking van de katholieke en de orthodoxe Kerk ingeluid.

(Kerknet)

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?

Om je gebruikersafbeelding bij je bericht te tonen moet je je eerst registreren opgravatar.com (gratuit et indolore). Vergeet niet om hier je e-mailadres te vermelden.

Vul hier je commentaar in
  • In dit formulier kun je de SPIP-codes [->url] {{vet}} {cursief} <quote> <code> en HTML code <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Vaticaan & Wereldkerk

Agenda
November 2017 :

Niets voor deze maand

Oktober 2017 | December 2017

newsletter