Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique
http://ordredusaintsepulcre.be/Paus-ontmoet-Syrische
        Paus ontmoet Syrische vluchtelingen

Paus ontmoet Syrische vluchtelingen

Paus Franciscus ontmoet tijdens zijn bezoek van mei aan Jordanië ook enkele Syrische vluchtelingen


Volgens hulpbisschop William Shomali van het Latijnse patriarchaat van Jeruzalem zal hij met hen lunchen tijdens zijn bezoek aan Amman. Er wordt ook in het bijzonder uitgekeken naar de gemeenschappelijke oecumenische viering van de paus en de oecumenische patriarch Bartholomeüs met de leiders van de plaatselijke christelijke kerken in de Heilig Grafkerk in Jeruzalem. Die viering kent historisch geen precedent.

Zij wil ook de christelijke aanwezigheid in de regio en de bijdrage van de kleine christelijke minderheid tot het vreedzame samenleven in de regio benadrukken.

De paus ontmoet in Jeruzalem ook nog de Israëlische president en premier, evenals seminaristen. In Betlehem heeft hij een maaltijd met Palestijnse families en draagt hij een eucharistieviering op in aanwezigheid van de Palestijnse president Mahmud Abbas.

(Kerknet)

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?

Om je gebruikersafbeelding bij je bericht te tonen moet je je eerst registreren opgravatar.com (gratuit et indolore). Vergeet niet om hier je e-mailadres te vermelden.

Vul hier je commentaar in
  • In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Nieuws over het Heilig Land

Agenda
Juni 2018 :

Niets voor deze maand

Mei 2018 | Juli 2018

newsletter