Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique
http://ordredusaintsepulcre.be/Latijnse-Patriarch-Twal-bezoekt
        Latijnse Patriarch Twal bezoekt parochie in Gaza

Latijnse Patriarch Twal bezoekt parochie in Gaza

GAZA - Mgr. Fouad Twal, de Latijnse patriarch van Jeruzalem, reist zondag voor zijn traditionele kerstbezoek naar Gaza, om er met de kleine katholieke gemeenschap eucharistie te vieren. Volgens een communiqué zijn de levensomstandigheden van de inwoners, na de vijftig dagen durende oorlog met Israël, nog steeds bijzonder broos


Patriarch Twal roept Israëlische en Palestijnse politici, evenals de internationale gemeenschap, in een kerstbrief op tot verantwoordelijkheid. Het groeiende geweld, dat ook gebedsplaatsen niet langer spaart, en het bloedbad in Gaza zorgen ervoor dat 2014 een van de slechtste jaren sinds mensenheugenis is. Het herstel van de vrede en de harmonie moeten het komende jaar een absolute prioriteit zijn.

In Gaza leven nog 1.300 christenen, onder wie 170 katholieken. 700 christenen, beneden de 14 of ouder dan 35 jaar, kregen van de Israëlische overheid een reisvergunning voor het kerstfeest.

(Kerknet)

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Votre réaction

modération a priori

Attention, votre message n’apparaîtra qu’après avoir été relu et approuvé.

Qui êtes-vous ?

Pour afficher votre trombine avec votre message, enregistrez-la d’abord sur gravatar.com (gratuit et indolore) et n’oubliez pas d’indiquer votre adresse e-mail ici.

Ajoutez votre commentaire ici
  • Ce formulaire accepte les raccourcis SPIP [->url] {{gras}} {italique} <quote> <code> et le code HTML <q> <del> <ins>. Pour créer des paragraphes, laissez simplement des lignes vides.Nieuws over het Heilig Land

Agenda
août 2017 :

Rien pour ce mois

juillet 2017 | septembre 2017

newsletter