Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique
http://ordredusaintsepulcre.be/Een-zijtak-van-het-antieke-aquaduct-van-Jeruzalem-ontdekt
      Een zijtak van het antieke aquaduct van Jeruzalem ontdekt

Een zijtak van het antieke aquaduct van Jeruzalem ontdekt

JERUZALEM - In de oostelijke wijk Umm Tuba, in de buurt van de kolonie Har Homa, is bij de aanleg van een nieuwe rioolbedding een zijtak van het antieke aquaduct van Jeruzalem bloot gelegd.


Yaacov Billig is archeoloog bij de overheidsinstelling voor oudheidkunde in Israël en heeft deze opzoekingen geleid. Volgens hem werd dit aquaduct in de 2de eeuw voor Christus, onder de koningen van de Hasmoneeërs gebouwd.

Het moest Jeruzalem van water voorzien. Het aquaduct vertrekt bij de bron Ein Eitam, in de buurt van de zwembaden van Salomon, ten zuiden van Bethlehem. Over een afstand van ongeveer 21km kent het aquaduct een gering verval. Na de tussenkomst van de archeologen werd dit deel van het aquaduct opnieuw onder de grond geborgen.

Het vervolg van dit bericht kan (in het Engels) geraadpleegd worden op antiquities.org.il

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Votre réaction

modération a priori

Attention, votre message n’apparaîtra qu’après avoir été relu et approuvé.

Qui êtes-vous ?

Pour afficher votre trombine avec votre message, enregistrez-la d’abord sur gravatar.com (gratuit et indolore) et n’oubliez pas d’indiquer votre adresse e-mail ici.

Ajoutez votre commentaire ici
  • Ce formulaire accepte les raccourcis SPIP [->url] {{gras}} {italique} <quote> <code> et le code HTML <q> <del> <ins>. Pour créer des paragraphes, laissez simplement des lignes vides.Wereldnieuws

Agenda
août 2017 :

Rien pour ce mois

juillet 2017 | septembre 2017

newsletter