Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique
http://ordredusaintsepulcre.be/Een-heel-speciale-dag-voor-de-christen-Irakese-vluchtelingen-in-Jordanie
      Een heel speciale dag voor de christen Irakese vluchtelingen in (...)

Een heel speciale dag voor de christen Irakese vluchtelingen in Jordanië

PETRA – Zesenveertig christen Irakese vluchtelingen in Jordanië hadden het genoegen een dag in Petra door te brengen. Dit initiatief had tot doel aan deze vluchtelingen even enige ontspanning te bezorgen en hen via deze korte tijd van herademing te helpen om weer moed te scheppen na alles wat ze in Irak hadden beleefd.


Het Centrum Onze-Lieve-Vrouw van de Vrede heeft in samenwerking met Caritas talrijke christenen opgevangen die ten gevolge van IS Irak zijn ontvlucht. Een honderdtal mensen, onder wie vijfendertig kinderen hebben zowat alles verloren, met uitzondering dan misschien van hun hoop. Het Latijns Patriarchaat helpt hen niet enkel te (over)leven door hen in hun meest noodzakelijke noden tegemoet te komen, maar wil hen tevens helpen enig uitzicht op een toekomst te houden door hen nieuwe perspectieven te bieden. Het dagbezoek aan Petra moet dan ook in deze context worden beschouwd.

De zesenveertig Iraakse christenen die in het Centrum Onze-Lieve-Vrouw van de Vrede in Jordanië onderdak hebben gevonden, hebben op 18de april l.l. een heel bijzondere dag mogen beleven. Er werd voor hen een daguitstap georganiseerd, met inbegrip van het vervoer, maaltijden, een tocht te paard en geleide bezoeken, ondermeer aan de antieke stad van Petra, UNESCO werelderfgoed.

Deze dag was het resultaat van humanitaire initiatieven voor de vluchtelingen vanwege het Latijns Patriarchaat van Jeruzalem. Het initiatief kwam ondermeer tot stand dank zij de genereuze steun van de Grootmeester van de Ridderorde van het Heilig Graf.

Het Centrum Onze-Lieve-Vrouw van de Vrede is tegelijk ook pionier op sociaal vlak en biedt de vluchtelingen een programma dat is samengesteld uit drie cursussen : Engels, informatica en lichamelijke opvoeding. Het Bureau voor Ontwikkeling van Projecten van het Patriarchaat wil dit programma zonder uitstel uitbreiden naar andere parochies in de regio die Iraakse vluchtelingen opvangen.

Vertaling l.d.s.

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Votre réaction

modération a priori

Attention, votre message n’apparaîtra qu’après avoir été relu et approuvé.

Qui êtes-vous ?

Pour afficher votre trombine avec votre message, enregistrez-la d’abord sur gravatar.com (gratuit et indolore) et n’oubliez pas d’indiquer votre adresse e-mail ici.

Ajoutez votre commentaire ici
  • Ce formulaire accepte les raccourcis SPIP [->url] {{gras}} {italique} <quote> <code> et le code HTML <q> <del> <ins>. Pour créer des paragraphes, laissez simplement des lignes vides.Wereldnieuws

Documents joints

Agenda
août 2017 :

Rien pour ce mois

juillet 2017 | septembre 2017

newsletter