Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique
http://ordredusaintsepulcre.be/De-Kopten-in-de-Sinai-door-groepen-Jihadisten-bedreigd
      De Kopten in de Sinaï door groepen Jihadisten bedreigd

De Kopten in de Sinaï door groepen Jihadisten bedreigd

AL ARISH – De koptische christenen zien zich genoodzaakt hun woningen te verlaten en moeten uit het schiereiland van de Sinaï vluchten, willen ze vermijden dat zij bij de volgende gerichte aanvallen van groepen jihadisten zouden gedood te worden. Deze maken zich klaar om de strijd tegen hen op te nemen.


Volgens het Agentschap Fides verspreidt zich een directe en selectieve dreiging vanwege groepen Jihadisten door middel van de sociale netwerken. Deze groepen, waaronder die van Ansar Beit-al-Maqdis, hebben hun diepe wortels precies in dat deel van Egypte.

Lokale bronnen die door het Agentschap Fides werden geconsulteerd, geven aan dat de Jihadisten expliciet hebben verklaard dat de Kopten een doelwit voor hun gewelddaden vormen. Ze willen hen daarmee ondermeer straffen voor hun steun aan de Egyptische President Abdel Fattah al Sisi. Deze zou precies als gevolg van hun niet-onbelangrijke bijdrage over een meerderheid beschikken.

De koptische sociale organisaties zoals deze van Abanoub Gerges, hebben de wreedheid van de nieuwe terroristische dreiging reeds aangekondigd. Zij hebben dan ook aan President Sisi gevraagd deze ernstig te nemen en de veiligheidsmaatregelen ten aanzien van de kerken en de christen gemeenschappen in de Sinaï te verhogen.

Ondertussen hebben de mannen van al Tarabin, de belangrijkste bedoeïenenstam in de regio, enkele dagen geleden op hun beurt meegedeeld dat zij de intentie hebben de groepen Jihadisten die in het schiereiland opereren, (met de wapens) te bestrijden. Zo willen ze de jihadistische gewelddaden ten aanzien van de burgerbevolking tegenhouden, alsook hun gerichte propaganda waarmee ze een valse boodschap over de Islam verspreiden. Ze willen tevens hun voornemen om van de regio een slagveld te maken, afblokken. Volgens lokale analisten beantwoorden de aangekondigde aanvallen tegen de Kopten aan de intentie om een fanatieke haat te creëren ten einde een nationale crisissituatie uit te lokken en het land in complete chaos te storten. Dit sluit aan bij de eerdere aanvallen op de politie en de militaire strijdkrachten in deze regio.

Bron : “Fides
Vertaling : l.d.s.

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Votre réaction

modération a priori

Attention, votre message n’apparaîtra qu’après avoir été relu et approuvé.

Qui êtes-vous ?

Pour afficher votre trombine avec votre message, enregistrez-la d’abord sur gravatar.com (gratuit et indolore) et n’oubliez pas d’indiquer votre adresse e-mail ici.

Ajoutez votre commentaire ici
  • Ce formulaire accepte les raccourcis SPIP [->url] {{gras}} {italique} <quote> <code> et le code HTML <q> <del> <ins>. Pour créer des paragraphes, laissez simplement des lignes vides.Wereldnieuws

Agenda
août 2017 :

Rien pour ce mois

juillet 2017 | septembre 2017

newsletter