Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique
http://ordredusaintsepulcre.be/Communique-van-de-E-U-aangaande-de-scheidingsmuur-in-de-Cremisan-Vallei
      Communiqué van de E.U. aangaande de scheidingsmuur in de Cremisan (...)

Communiqué van de E.U. aangaande de scheidingsmuur in de Cremisan Vallei

JERUZALEM – Hieronder volgt een communiqué van de Europese Unie als reactie op de recente beslissing van het Israëlisch Hooggerechtshof dat de toestemming verleent voor het bouwen van de scheidingsmuur in de Cremisan Vallei.


Lokaal communiqué van de E.U. betreffende de scheidingsmuur in de Cremisan Vallei – 10 juli 2015

De delegaties van de Europese Unie (EU) in Jeruzalem en Ramallah drukken hun diepe ontgoocheling en bezorgdheid uit bij de afkondiging van de beslissing van 6 juli van het Israëlisch Hooggerechtshof die de bouw van een deel van de scheidingsmuur in de Cremisan Vallei toelaat. Indien de bouw plaats vindt, zal deze de toegang van 58 families tot hun landbouwgronden ernstig bemoeilijken en hen zodoende zwaar in hun middelen van bestaan treffen. Deze zal tegelijk een opflakkering van de inbreuken op het Palestijns grondgebied in de buurt van Bethlehem met zich meebrengen. Deze regio is bovendien reeds ernstig door de uitbreiding van de kolonies aangetast. De muur zal de Palestijnen die er leven nog meer in een wurggreep houden.
De delegaties van de EU in Jeruzalem en in Ramallah herinneren eraan dat de EU het advies van het Internationaal Gerechtshof (juli 2004), dat de bouw van de scheidingsmuur op bezet gebied als onwettig verklaart, heeft onderschreven.

Contact : EU Press Office on +972-2-541 5888
Vertaling : l.d.s.

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Votre réaction

modération a priori

Attention, votre message n’apparaîtra qu’après avoir été relu et approuvé.

Qui êtes-vous ?

Pour afficher votre trombine avec votre message, enregistrez-la d’abord sur gravatar.com (gratuit et indolore) et n’oubliez pas d’indiquer votre adresse e-mail ici.

Ajoutez votre commentaire ici
  • Ce formulaire accepte les raccourcis SPIP [->url] {{gras}} {italique} <quote> <code> et le code HTML <q> <del> <ins>. Pour créer des paragraphes, laissez simplement des lignes vides.Wereldnieuws

Agenda
août 2017 :

Rien pour ce mois

juillet 2017 | septembre 2017

newsletter